تفاوت بین رویا و رویا
رویا و رویا
اکثریت قریب به اتفاق مردم با چیزی که به عنوان دیدن خواب در هنگام خواب شناخته می شود، مشخص می شود. که باعث می شود او را به صورت خواب ترجمه کند و برخی از آن خواب ها شاد و ممکن است بد و آزاردهنده باشد، در حالی که درصد کمی از آن خواب ها واقع بینانه بودن مشخص می شود. پرهیزگاران در میان بندگانش با آنچه رؤیا شناخته می شود. جایی که بیشتر خواب هایشان اشاره به چیزی دارد که باید واقعی باشد و رؤیت واقعی یکی از راه های وحی است که بر پیامبران خدا نازل شده است، چنانکه در مورد مولای ما ابراهیم – علیه السّلام – اتفاق افتاد که دید. او پسرش اسماعیل علیه السلام را ذبح می کرد، پس دانست که این پیامی از جانب خداوند به اوست و باید به آن عمل کند.[١] خداوند متعال فرمود: (هنگامی که با تعقیب به او رسید، گفت: ای پسرم[٢] چشم انداز چیست؟ و رویا چیست؟ و چه تفاوتی بین آنها وجود دارد؟
معنی خواب
رؤیا در زبان اسم است و جمع آن رؤیا است که عبارت است از: آنچه را که خفته در خواب می بیند و خواب ها مبهم و متلاطم است و تعبیرش برای مفسر مشکل است و سرزمین رویاها: آرمانی. و مكان خيالى، گويند: خوابش تا بادها رفته است; یعنی: نتوانست به هیچ یک از آنها دست یابد و رؤیای بیداری در روانشناسی چنین تعریف شده است: (تفکر خیالی و انحراف در رویاها در هنگام بیداری که وسیله ای روانی برای رسیدن به آرزوها و آرزوهای برآورده نشده است).[٣]
معنی رویا
رؤیت در لسان اسم است و جمع آن عبارت است از: رؤیا و مصدر آن است; دید که همان چیزی است که انسان در خواب می بیند و رؤیت حقیقی این گونه تعریف می شود: اولین راه برای آشکار شدن غیب و رسول خدا صلی الله علیه و آله نبوت خود را با این جمله آغاز کرد. یک چشم انداز واقعی[٤][٥]
بخش های بینایی
پیامبر صلی الله علیه و آله رؤیت را به سه قسمت تقسیم کرد که در حدیث ابوهریره رضی الله عنه از پیامبر صلی الله علیه و آله آمده است. فرمود: از چهل و پنج جزء نبوت و رؤیت، سه جزء است: خواب خوب، بشارت خداست، خواب حزن انگیز از شیطان، و خوابی که به خود می گوید، پس اگر یکی از شما چیزی دید که بدش می آید، برخیزد و نماز بخواند و به مردم نگوید، گفت: و من قیدی را در قید دوست دارم، دین، نمی دانم در حدیث است یا ابن سیرین گفته است. [٦]. این سه قسمتی که در حدیث نبوی ذکر شد اکثراً آنهایی است که پیش می آید و ممکن است رؤیایی باشد که دلایل دیگری داشته باشد و اما قسمتهایی که در حدیث ذکر شده به شرح زیر است:
تفاوت بین رویا و رویا
بین رؤیا و رؤیا چندین تفاوت وجود دارد، از جمله آنچه از ابو قتاده – رضی الله عنه – روایت شده که گفت: از رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم شنیدم که می فرمود. : (خواب از خداست و خواب از شیطان، اگر بیدار شود و از شر آن به خدا پناه برد، ان شاء الله ضرری به او نمی رسد) ابوسلمه گفت: اگر خوابی ببینم – این است. برای من سنگین تر از کوه – وقتی این حدیث را شنیدم چه فکر کردم)[٨]از برجسته ترین تفاوت های بین رویا و رویا می توان به موارد زیر اشاره کرد:
آداب رؤیا
بیناها آدابی دارند، خواه انسان ببیند آنچه را دوست دارد یا آنچه را که متنفر است. [١٠]
اگر آنچه را که دوست دارد ببیند
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله مسلمان را به آدابی سفارش می کند که اگر خوابی دید که او را خشنود می کند باید رعایت کند و این آداب از این قرار است:
اگر آنچه را که از آن متنفر است ببیند
از جمله آدابی که مسلمان در خواب رعایت می کند، آنچه در حدیث پیامبر کراهت دارد، است; از ابوهریره رضی الله عنه روایت است که پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود: «هنگامی که وقت فرا می رسد، خواب مؤمن به سختی دروغ است، و خواب مؤمن یکی است. جزء چهل و شش جزء نبوت، خواب سه است: خودگویی، شیطان ترساندن، و بشارت از جانب خدا، پس هر که چیزی را دید که دوست ندارد به کسی نگوید و برخیز و دعا کن.[١٢]
ویدیو قدم زدن در رویاها
آیا تا به حال فکر کرده اید که در هنگام خواب چه اتفاقی برای ما می افتد؟ پاسخ ممکن است شما را شگفت زده کند! برای پی بردن ویدئو را تماشا کنید:
بازبینی کننده
- ↑ «رؤیت انبیا علیهم السلام وحی است»، اسلام وب، ۲۹/۱۲/۱۳۸۹، دسترسی به تاریخ ۹/۶/۱۳۹۶. عمل کنید
- ↑ سوره صافات، آیه 102.
- ↑ «تعریف و تعبیر خواب»، المعانی، دستیابی به تاریخ 30/8/1396. عمل کنید
- ↑ سوره فتح، آیه 27.
- ↑ «تعریف و معنای رؤیت»، المعانی، دستیابی به تاریخ 30/8/1396. عمل کنید
- ↑ روایت مسلم، در صحیح مسلم، از ابوهریره، صفحه یا شماره: 2263، صحیح.
- ↑ «بینش.. انواع آن و علل مختلف آن»، اسلام وب، 1394/08/31، دسترسی به تاریخ 30/8/1396. عمل کنید
- ↑ به روایت ابن حبان، در صحیح بن حبان، از ابوقتاده، صفحه یا شماره: 6059، خارج در صحیح او.
- ↑ گروهی از محققان، «تمایز بین رؤیا و رویا»، اسلام آنلاین، دسترسی به تاریخ 1396/09/05. عمل کنید
- ↑ ابن حجر عسقلانی، رؤیاها و رؤیاها در پرتو کتاب و سنت، مصر: کتابخانه میراث اسلامی، ص 52-53. عمل کنید
- ↑ روایت بخاری، در صحیح البخاری، از ابوسعید خدری، صفحه یا شماره: 6985، صحیح.
- ↑ به روایت ابن حجر در فتح الباری ابن حجر به روایت ابوهریره صفحه یا شماره: 12/422 قول او و آنچه در نبوت بوده دروغ نیست وارد شده است.